Akoestiek Calculator
downloads

Kasteel Landgoed Daelenbroeck

Moca Ceilings > Architecten > Kasteel Landgoed Daelenbroeck

Ger Weijers, algemeen manager Hotel Kasteel Daelenbroeck:

”Het belang van goede akoestiek leerden wij toen we in 1999 de Ridderzaal in de hoofdburcht hadden verbouwd zónder toepassing van een akoestische oplossing. Maar na slechts één feest in die zaal wisten wij al direct: goede akoestiek is echt cruciaal!

Voor onze Paviljoenzaal wilden wij dan ook de allerbeste akoestische oplossing, juist omdat we hier zoveel moderne, harde materialen zouden gebruiken én omdat het welbevinden van onze gasten en bezoekers natuurlijk de allerhoogste prioriteit heeft. Tegelijk moest de akoestische oplossing wél ook passen bij, en samensmelten met het ontwerp en de materialen van deze zaal.

In onze Paviljoenzaal prijkt nu sinds 2023 een gelaagd naadloos akoestisch plafond van moca en het ziet er geweldig mooi uit, is superstrak afgewerkt en perfect passend bij de luxe, moderne uitstraling van het geheel. Heel mooi vinden wij ook de integratie van de ledverlichting die prachtig licht geeft.

Wij krijgen steeds en opnieuw van onze gasten te horen dat ze de inrichting en hoogte van de zaal, de verlichting en lichtinval prachtig vinden, maar bovenal de beleving van rust bijzonder aangenaam vinden. We hebben zelfs nog geen enkel negatief geluid vernomen! En wij als personeel merken die rust in de zaal ook. Of nu sprake is van weinig of veel bezoekers of minder of meer geluidsvolume: het is en blijft heel comfortabel.”

Lees hieronder hoe NBS Magazine 2024 aandacht geeft aan dit project.

Deze website gebruikt cookies en vraagt om uw persoonlijke gegevens om zo goed mogelijk informatie te verstrekken.